Tentang Kami

1.0 PENGENALAN:

‘Uniti Asia Trading Sdn Bhd’ adalah sebuah syarikat perdagangan yang menjalankan beberapa perniagaan merentasi sempadan negara Malaysia seperti Thailand dan Indonesia.

2.0 SERVIS KAMI:

Servis kami adalah untuk membawa dan mengembangkan apa-apa jenis produk yang bersesuaian merentasi negara Malaysia seperti Indonesia, Thailand dan lain-lain.

Secara spesifik, antara servis yang kami sediakan adalah seperti:

  • Membantu memasarkan produk-produk bumiputera ke Thailand khususnya di ASEAN Mall, Pattani.
  • Membantu mendapatkan ‘Rakan Niaga’ yang sesuai dan tepat di negara-negara tertentu khususnya di Thailand dan Indonesia.
  • Membantu untuk melakukan proses pendaftaran produk di negara tertentu.
  • Membantu memasarkan produk di tempat atau negara tertentu.
  • Menyediakan konsultansi secara umum dan khusus bagi pemilik-pemilik produk yang ingin mengembangkan produk mereka khususnya di Thailand dan Indonesia.

 

3.0 PENGASAS:

Syarikat ini diasaskan pada tahun 2017 oleh beberapa individu yang berpengalaman dalam bidang perniagaan dan perdagangan seperti:

(a) Dato’ Jamal bin Mohd Amin, Presiden Uniti Asia Sdn Bhd, Presiden Kolej Uniti Sdn Bhd, mantan Setiausa Agung, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (cawangan Putrajaya).

(b) Dato Aminuddin bin Shuib, sebagai ‘director’ Uniti Asia Trading Sdn Bhd, berpengalaman dalam pelbagai urusan berkaitan pendaftaran dan urusan legal antara negara.

(c) Dr. Wan Azizi, Pensyarah Dalam bidang Farmasi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Founder dan Owner kepada syarikat Azwapharma Sdn Bhd.